Tilbake til alle arrangementer

Bærekraftige matsystemer


  • Tynset Høgskole og Studiesenter (TSH) 1 Fedraheimveien Tynset, Innlandet, 2500 Norway (kart)

Fremtidens matproduksjon er under sterkt press og det å ivareta matsikkerheten vil bli viktigere i årene som kommer. Matsikkerhet betyr ikke nødvendigvis at vi skal produsere all mat selv, men det innebærer at vi må sørge for å utnytte ressursene våre på en smart måte slik at vi har mulighet til å forsyne befolkningen med egenprodusert mat, både ut fra nåværende behov og kommende behov. Det vil innebære å redusere matsvinn i alle ledd og tilpasse produksjonen til fremtidige klimaendringer og internasjonale endringer.

  • Hva er et matsystem? Og hvordan er matsystemene i fjellandbruket satt sammen?

  • Hva er bærekraftige matsystemer? Og hvilke indikatorer har vi for bærekraft i matsystemer? 

  • Hvordan kan vi dokumentere bærekraft i matsystemer? 

  • Hvilke samspill og motsetninger finner vi i matsystemene? 

  • Hvordan kan fremtidens matproduksjon i fjellandbruket bli mer bærekraftig? 

Datoene for samlingene og eksamen er:

  • 1. Samling: 12. – 14. februar 2024. Lokale: Tynset Høgskole og Studiesenter (TSH)

  • 2. Samling: 11. – 13. mars 2024. Lokale: Tynset rådhus

  • Frist for innlevering av eksamen: 8. mai 2024

Forrige
Forrige
14. desember

Webinar: Beitedyr i utmarka og hund som skader småfe

Neste
Neste
22. februar

Jordfruktbarhetskurs