Fremtidens matproduksjon er under sterkt press og det å ivareta matsikkerheten vil bli viktigere i årene som kommer. Matsikkerhet betyr ikke nødvendigvis at vi skal produsere all mat selv, men det innebærer at vi må sørge for å utnytte ressursene våre på en smart måte slik at vi har mulighet til å forsyne befolkningen med egenprodusert mat, både ut fra nåværende behov og kommende behov. Det vil innebære å redusere matsvinn i alle ledd og tilpasse produksjonen til fremtidige klimaendringer og internasjonale endringer.
Hva er et matsystem? Og hvordan er matsystemene i fjellandbruket satt sammen?
Hva er bærekraftige matsystemer? Og hvilke indikatorer har vi for bærekraft i matsystemer?
Hvordan kan vi dokumentere bærekraft i matsystemer?
Hvilke samspill og motsetninger finner vi i matsystemene?
Hvordan kan fremtidens matproduksjon i fjellandbruket bli mer bærekraftig?
Datoene for samlingene og eksamen er:
1. Samling: 12. – 14. februar 2024. Lokale: Tynset Høgskole og Studiesenter (TSH)
2. Samling: 11. – 13. mars 2024. Lokale: Tynset rådhus
Frist for innlevering av eksamen: 8. mai 2024